Real Betis 2:3 FC Barcelona

Real Betis 2:3 FC Barcelona

Nedělní večer obstarala dohrávka 23. kola LaLigy Santander mezi Barcelonou a Realem Betis na stadionu druhého jmenovaného. Na něm se odehrálo opravdu vzrušující utkání, kterému nechybělo nic. Padlo 5 branek, 2 hráči byli vyloučení a zahrávala se penalta.

Barcelona nastupovala na stadion Benita Villamarína s vědomím, že její úhlavní rival v podobě Realu Madrid odskočil díky své výhře 4:1 na Pamploně na rozdíl šesti bodů a tak připadala v úvahu pouze výhra, aby před blížícím El Clásikem neodskočil příliš daleko. Kataláncům chyběl v obraně Gerard Piqué, jehož místo zaujal Clément Lenglet se Samuelem Umtitim.

V základní sestavě se rovněž objevili Arturo Vidal a bývalý hráč Betisu, Júnior Firpo. Verdiblancos zahájili zápas ostrým presingem a neuběhlo ani 5 minut a na tabuli svítilo jiné skóre. Hosté se pokusili zaútočit z brejku, při němž byl Lionel Messi faulován. Hrálo se však dál a to na druhé straně, kde se po střele Nabila Fékira otřel balón o ruku Lengleta uvnitř vápna.

Po konzultaci s videem ukázal José María Sánchez Martínez na značku pokutového kopu a ze značky se následně nemýlil Sergio Canales. 1:0. Netrvalo však dlouho a barcelonisté srovnali krok. Frenkie de Jong rozehrál rychlou kombinaci s Leem Messim a sám byl na jejím konci. Tváří v tvář gólmanovi Joelu Roblesovi se nemýlil a po skvělé přihrávce z hloubi pole srovnal.

Tempo zápasu však neupadlo. Ve 24. minutě stál před brankářem Messi a i přes potíže po přihrávce od Antoine Griezmanna se mu povedlo vystřelit. Robles ale vyběhl z branky a podařilo se mu tak zneškodnit hrozící nebezpečí. Francouz, který rodákovi z Rosaria nahrával, se pak snažil dokončit akci, ale proti už byla zorganizovaná obrana Andalusanů.

A tak udeřili právě domácí. Vidal se uprostřed hřiště dopustil chyby a ta spustila protiútok výběru Rubiho. Míč se dostal k Fékirovi, jenž prošel kolem svého reprezentačního kolegy Umtititho a přesnou střelou překonal ve 26. minutě Marca-Andrého ter Stegena. Následně se duel dostal do bodu, kdy hráči začali místo branek bojovat spíše o karty, kterých sudí rozdal celkem 10.

Do poločasu stihli rozehrát tuto partičku mariáše Vidal, Sergi Roberto, Aïssa Mandi, Emerson a Lenglet za své zahrání rukou. Roberto pak může být rád, že vyvázl jen s jedním napomenutím. Když už se zdálo, že půjdou svěřenci Quiqueho Setiéna do šatny za nepříznivého stavu, už v nastaveném čase nabídl nabídl srovnání neobvyklý střelec.

Sergio Busquets přesně zakončil dlouhou přihrávku a dal na 2:2. Po změně stran nedošlo k žádným změnám na jedné či druhé straně a nezměnil se ani obraz hry. Oba týmy pokračovaly v ofenzivním pojetí fotbalu a hledání branky, která by urvala vedení na její stranu. Barce měli v tomto pomoci vystřídaní Arthur Melo a Jordi Alba, kteří v 57. minutě nahradili Vidala s Firpem.

Krátce na to se Messi ocitl v další šanci, když předvedl svou techniku a bez potíží prošel přes obránce. Nepovedlo se mu pokořit pouze Roblese, jenž se jemně dotkl míče a vyrazil jej mimo. V 67. minutě měl Argentinec další šanci, ale té opět nevyužil. O 4 minuty později tak alespoň nahrál Lengletovi, jenž nejlépe naskočil na jeho roh a poslal Blaugranas do vedení.

Další minuty patřily již zmíněným francouzským hráčům. Lengleta fauloval Fékir, který si prohlédl žlutou kartu za faul a hned vzápětí druhou za diskuze, takže se pakoval do sprch. Neuběhly ani dvě minuty a jeho cestu následoval druhý jmenovaný, který zajel do veterána Joaquína Sáncheze. Ten mimochodem dal Barceloně 6 branek, ale žádnou na stadionu Betisu.

A nestalo se tak ani tentokrát. Naopak na druhé straně mohl hostující mančaft navýšit skóre, ale arbitr Sánchez Martínez pokračoval v poměrně zvláštním hodnocení faulů a rozhodl se neudělit penaltu za stažení Messiho ex-barcelonistou Marcem Bartrou už v nastavení. Ať tak či onak, barcelonisté urvali 3 body z horké sevillské půdy a domů se vrací s výsledkem 3:2.


Přehled utkání

9. února 2020, 21:00 Bentio Villamarín, Sevilla Digi Sport 2 (20:55 SEČ)

Real Betis

2 : 3 José María Sánchez Martínez (Murcijský region)

FC Barcelona

  5' Clément Lenglet
Sergio Canales (pen.) 6'  
  9' Frenkie de Jong (Lionel Messi)
Nabil Fékir 26'  
  29' Sergi Roberto
  32' Arturo Vidal
Emerson 36'  
Aïssa Mandi 45+2'  
  45+3' Sergio Busquets (Lionel Messi)
  57' Sergio Busquets
Joaquín Sánchez 72'  
  72' Clément Lenglet (Lionel Messi)
Nabil Fékir 76'  
Nabil Fékir 76'  
Nabil Fékir 76'  
  79' Clément Lenglet
  79' Clément Lenglet
Sestava

Robles - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - Carvalho (70' Joaquín), Rodríguez (86' Tello) - Aleňá, Canales, Fékir - Iglesias (62' Morón)

Sestava

ter Stegen - Semedo, Umtiti, Lenglet, Firpo (57' Alba) - Vidal (57' Arthur), Busquets, de Jong - Roberto, Messi, Griezmann (89' Griezmann)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Začnu tím, ze už jsem dlouho neviděl, aby jsme dali 2 góly po standartkach. Velmi pozitivní pro mě byl druhy poločas. I když můžeme polemizovat o tom, zda se z toho nestala šaškárna, ale spis mám na mysli náš herní projev. Nepamatuju si nějakou větší šanci Betisu v druhé půli. Všiml jsem si par hejtu na Lea, ale 3 asistence mluví za vše. V optimální formě není, ale pořad je jeden z nejlepších hráčů v útočné fázi.

10.02.2020, 10:18

Univerzál Roberto do útoku? Příště, trenére, klidně vyzkoušejte Vidala

10.02.2020, 12:58

Viděl jsem jen druhý poločas a tam jsme Betis k ničemu nepustili. Výkon rozhodně nebyl ideální, ale na to, že hrajeme momentálně bez útoku (Fati je moc mladý a nezkušený, Suarez zraněný a Griezmana ignorují), tak i tak měl Messi 3šance, které mu tam běžně padají. To co mi momentálně hodně vadí je, že snad mají všichni zakázáno vystřelit nebo dát gol. Pořád jen kde je Messi. Nejvíce to bylo vidět na konci, kdy mohl jít Artur úplně sám na brankáře. Místo sprintu a snahy dát gol zpomalil a hledal Messiho. Obránce stál u Messiho aniž by bránil hráče s míčem, který běží sám na brankáře jakoby věděl, že ten stejně sřílet nebude. Tak to bylo několikrát. V minulých letech jsme byli nebezpeční, protože všichni 3 útočníci byli goloví, dávali spoustu golů a bylo potřeba bránit všechny (Henry+Etoo+Messi, Neymar+Suarez+Messi atd.) Dnes stačí, aby si obránci stoupli k Messimu. Jakýkoliv náběh, přečíslení se zabrzdí vždy se hledá Messi. Snad přestane to ignorování Griezmana, ten se chytne několika goly a vytvoříme další obávány trojzubec. De Jong i Artur jsou skvělí záložníci, kteří mají snad zakázáno přečíslit soupeře a jakmile dostanou balon, tak musí hledat Messiho. Nikomu se nechce nic vytvořit nebo se nějak víc snažit. Jediný, co si z té Messimánie nic nedělá je Vidal a proto už dal tolik golů a vypadá, že je nejlepší hráč. Divím se, že i Messi jim nic neřekne ať hrají svoji hru se všemi hráči a ne jen s ním.

10.02.2020, 16:15
macaxp1 larnel

Vidal nejlepší hráč? Trochu objektivity prosím. Dle statistik byl suverénně nejhorším hráčem Barcy - známka 5,9 z 10 možných. Druhý nejhorší Semedo s 6,2 a třeba takový všemi kritizovaný Sergi se 6,9 byl uprostřed žebříčku. Na čele kdo jiný než Messi s 9,5 hodnocením a stal se vůbec nejlépe hodnoceným hráčem tohoto kola LaLigy.

10.02.2020, 22:49

O tom Vidalovi to bylo myšleno celkove tuto sezonu. Nemyslel jsem tento konkrétní zápas. A psal jsem" vypadá, že je nejlepší hráč" ne, že jím je. Samozřejmě Messi je i přes tu slabší formu a obranu, kterou proti sobě pořád má, někde jinde, ale ve srovnání s ostatními záložníky (Arthur, De Jong, Rakitič) vypadá nejlépe. Nejvíce snahy do útoku, kterou bych spíše čekal u výše jmenovaných. Vidal byl u mě vždy spíš pes obranář než tvořivý záložník nebo zakončovatel.

11.02.2020, 19:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat