Athletic Club 1:0 FC Barcelona

Athletic Club 1:0 FC Barcelona

Barcelona dostala pohárové KO v nastaveném čase. Ve svém čtvrtfinálovém klání proti Athletiku dlouho držela nerozhodný výsledek a když už to vypadalo, že bude vše na San Mamés směřovat do prodloužení, ve 3. minutě po normální hrací době se prosadil křídelník Iňaki Williams a bylo hotovo.

Na samotném počátku duelu málem barcelonští těžili z tandemu Lionel MessiAnsu Fati, který jim vytáhl trn z paty už v předchozím ligovém klání proti Levante. Argentinec založil akci, v níž po skvělém individuálním náběhu pokračoval mladý Španěl. Ten dobře přijal nahrávku, ale tentokrát mířil vedle brány. Pár minut na to měl rodák z Guiney-Bissau ještě lepší přihrávku.

Asistentem mu tentokrát byl Nélson Semedo a v cestě ke gólové radosti jeden z obránců, jenž zaskočil za brankáře Unaie Simóna a zastavil míč směřující do sítě. Odvážní Basci nechtěli hrát před svými fanoušky pasivně a snažili se kousat zpátky co nejvíce to šlo. V 10. minutě zahrávali rohový kop, po němž se dostal na střeleckou listinu Iňaki Williams, nicméně ten stál v ofsajdu.

Gól tak byl anulován a šlo se dál. Převaha svěřenců Quiqueho Setiéna v držení míče byla zřetelná, ovšem agresivně hrající výběr Gaizky Garitana jim skutečně ztížil život, jak zaznělo na předzápasové tiskovce. Oba týmy se navzájem hodně respektovaly a zatímco Bilbao občas zkoušelo vysoký presink a příliš neriskovalo, hostům chyběla vertikálnost a akcelerace u vápna.

Nutno dodat, že to nebyl nejlepší večer pro Marca-Andrého ter Stegena, jenž několik rozehrávek na krátko poslal rovnou soupeřům. Krátce před závěrečným hvizdem 1. dějství byl Messiho driblink přerušen těsně před pokutovým územím faulem a zahrával se přímý kop z doslova lahůdkové vzdálenosti. Kapitán Barcy ale tentokrát trefil zeď, která stála před ním.

Do kabin se tak šlo za stavu 0:0. Do druhé půle očekávala spousta lidí nasazení Artura Vidala s Antoinem Griezmannem, ovšem po změně stran byly obě jedenáctky ve stejném složení a první minuty tak nabídly prakticky stejný obrázek. Blaugranas drželi míč a Los Leones hráli s vysokou intenzitou a byli na pozoru. Pak přišla konečně reakce v podání trenéra Setiéna.

Ten na hřiště poslal jmenovaného Griezmanna a to za Fatiho. Následovalo střídaní číslo 2 – plac opouštěl Ivan Rakitič a jeho místo zaujal Arthur Melo. V 70. minutě se nově příchozí Francouz dostal do excelentní příležitosti, ale i přesto, že měl na střelu hodně času, nastřelil pouze Simóna. Z pravé strany pak dorážel ještě Sergi Roberto, pro něhož to byl relativně nový post.

Pár minut před koncem regulérního času museli Katalánci střídat potřetí a to Gerarda Piquého. Vytáhlý stoper cítil po jedné z kolizí s protihráčem nepohodlí v oblasti třísel a nakonec nemohl pokračovat. Místo něj přišel Samuel Umtiti, který ještě dopoledne musel zavítat na soud a svědčit vloupání. Když už to pak vypadalo, že vše směřuje do prodloužení, přišla rána.

Nejprve měl šanci ukončit duel Messi, ale toho z pár metrů vychytal Simón. A tak přišlo pověstné „nedáš – dostaneš“. Ter Stegen už na závěr nastavení poslal míč ven, ten spadl znovu do vlastnictví Bilbaa a centr z prava k Williamsovi, který jej hlavou tečoval za záda německého brankáře. San Mamés v tu chvíli připomínalo epicentrum sopky, příznivci se radovali a hráči s nimi.

Po posledním písknutí do píšťalky od Josého Luise Munuery Montera už mohly oslavy postupu do semifinále propuknout naplno. Barca tak napodobila Real Madrid, který krátce před ní padl 3:4 s Realem Sociedad, a pohárová cesta obou těchto gigantů končí. O finálovou účast si vedle Bilbaa zahrají také Granada, třetiligové překvapení z Mirandés a již zmíněnný San Sebastian.

FCB může litovat nevyužitých příležitostí, avšak dá se říct, že předvedená hra nemohla zaujmout nikoho. Baskická opozice předvedla obrovské úsilí a za to jí v posledním možném okamžiku přišla odměna. Cesta za dalším pohárem tak tentokrát končí už dříve, než ve finále a culés (fanoušci Barcelony, pozn. přek.) si musí pomalu a jistě zvykat na to, že se časy mění.


Přehled utkání

6. února 2020, 21:00 San Mamés, Bilbao Sport 1 (20:55 SEČ)

Athletic Club

1 : 0 José Luis Munuera Montero (Andalusie)

FC Barcelona

  6' Nélson Semedo
  39' Lionel Messi
  40' Jordi Alba
  42' Quique Setién
Yeray Alvaréz 44'  
Mikel Vesga 53'  
  57' Frenkie de Jong
Dani Garcíá 63'  
  72' Gerard Piqué
  82' Arthur Melo
Iňaki Williams (Ibai Gómez) 90+3'  
Sestava

Simón - Alvaréz, Nunez, Martínez - Capa, D. García, Vesga (66' San José), Berchiche - R. García (89' Gómez), Muniaín (77' Aduriz) - Williams

Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué (80' Umtiti), Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Rakitič (69' Arthur) - Roberto, Messi, Fati (57' Griezmann)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

TO JE REALITA!!!!!!

06.02.2020, 23:00

Dneska tam to srdíčko bylo, hráči skvěle připravený od Setiena, jen jim asi zapoměl říct, že se musí trefit do brány a překonat gólmana. Hodně tvrdej zápas, rozhodčí zrovna taky neexceloval...škoda no, prohrát se může, pokud to hráči odjezdili po prdel* a takovej dojem sem z nich měl.

06.02.2020, 23:04
Caltic8
Administrátor

Messi už by se taky mohl probrat a začít zase střílet jinde než na Instagramu.

06.02.2020, 23:12

Nevím jak vy, ale já ani nejsem naštvanej. Je totiž vidět, že se Setién snaží s naší hrou něco udělat. Je tam určitej pokrok, mně osobně se na to kouká mnohem líp, což je pro mě důležitý úplně stejně, ne - li víc, jak výsledky. Je tam pohyb, napadání po ztrátě míče (dnes dokonce včetně Messiho) a je to zkrátka konečně trochu podobný tomu, jak asi všichni chceme, aby Barca hrála. Bohužel se teď sešly zranění a Messiho menší herní krize, takže na gól potřebujeme deset šancí. Každopádně mám pocit, že Setién přesně ví, co chce s tímhle týmem hrát a jde si za tím. Má to ale těžký, protože v rozjetý sezoně, když neměl přípravu a čas na to, aby se s tím týmem sžil a hráči správně pochopili, co po nich chce, se změny prováděj určitě hůř.
Proto bude asi lepší od této sezony moc neočekávat a bejt na konci radši překvapenej, než naštvanej.

Visca el Barça!

06.02.2020, 23:19
Hanysek VM.IV

Krásně a hlavně rozumně napsáno. Nechci ti lézt do zadku, ale plně s tebou souhlasím.

06.02.2020, 23:28
Tarja VM.IV

Přesně tak! A když jsou ty změny vidět už teď, co pak bude po delší práci.:)) Já věřím tomu, že hráči naberou formu a něco ještě urvou i letos, na takových výkonech se určitě stavět dá. Navíc venku.:))

07.02.2020, 11:17

Ty rozehrávky Andrého mě přivedou do šaškarny.

06.02.2020, 23:21

Suárez out, Dembélé out, teraz Piqué kto vie na koľko out, spolupráca Messi - Griezmann nefunguje, záloha opäť stráca na kreativite, nevyzerá to už dobre s touto sezónou. Taká je momentálna realita s ktorou sa musíme zmieriť a veriť, že tá nová sezóna bude o dosť lepšia. Treba ale fandiť do konca, ja určite budem.

06.02.2020, 23:35
zaky94 La Pulga

Nepíšeš nic novýho a zrovna dneska nás zařízla efektivita, výkon nebyl vůbec špatnej ..

07.02.2020, 00:36

Me se zapas vcelku zamlouval. Nasazeni i chut byla. Trener vi co po hracich chce a prijde mi, ze i hra se zmenila. Bohuzel nam nebylo prano. Mrzi me, ze za zapas mame tolik sanci a nedame nic a pak dostaneme z niceho gol. Myslim, ze si vcera tym nezaslouzil prohrat. Jsme snad na spravne ceste. Verim, ze EL Clasicem se to zlomi a zacne se darit i vysledkove.

07.02.2020, 07:42
Migueli
Systémový administrátor

Rychlejší a přímočařejší hra, než kdykoliv pod Valverdem. Ono to půjde.

07.02.2020, 07:49

Hra docela dobra, vysledek krutej, ale to byl i pro ibizu

07.02.2020, 07:55

Dva útočníci a paradoxně skoro nejvíc šancí? smiley To zlepšení tam vidět je, hlavně v prvním poločase, škoda, že nám to nevydrželo. Arthur by mohl být přesně to, co nám v záloze chybí, doufám, že Rakitic byl upřednostňovaný jenom kvůli tomu, že nechtěli riskovat po zranění. Celkově po takové prohře nelze říct než holt se měly proměnit šance, takový je fotbal... Výkon byl určitě zlepšený, což je příjemná změna oproti tomu, když se vyhrálo a člověku bylo ze hry k zblití.:) Hlavně na to navázat a jede se dál! S tím kádrem bojovat na třech frontách by stejně dlouho nevydrželo. No ale ta šaškárna po tom góle, to jsem opravdu nevěděla, jestli se brečet nebo se smát, bylo vidět, že jsou úplně ztracení.:))

07.02.2020, 11:13

Skoro vše už zde bylo řečeno až na jednu věc a to rozhodčí. A I když mi to příjde jako klišé, stěžovat si na rozhodčí, prostě to musím udělat. Fotbal není balet. Tvrdá hra mi osobně opravdu nevadí. Jak na hřišti, tak když se dívám na Barcu. Nesmí být ale zákeřná a rozhodčí má být ten, který vycítí, zda už je to za hranou, nebo ještě v nějaké rozumné míře. Některé zákroky byly ale za hranou a ten největší byl faul ve vápně na De Jonga. Tohle byla nepřiměřená tvrdost zakončená loktem v zádech. Podle mého názoru jasná penalta. Nechápu proč nezaúřadoval VAR a nenařídil rozhodčímu, at se na to ještě jednou podívá. Dodnes nechápu, jak to má správně fungovat. smiley

07.02.2020, 12:34
Molkovicz Hanysek

Jestli sem to dobře postřehl, tak tam krátká komunikace byla a v rychlosti bylo potvrzeno že o penaltu nejde.
Já si naopak myslím, že to vyhodnotili správně, neříkám že loket na záda je OK, když se ale se ale na to zaměříš jde jasně vidět jak De Jong vyloženě na jakýkoliv kontakt čekal a hned když cítil ruku na zádech šel po směru automaticky na zem, což je tragické protože fotbal je kontaktní hra a padat ihned při dotyku je za mě filmování,nepoučil se ani ze žluté karty, kdy udělal v podstatě to samé, akorát svůj pohyb špatně načasoval a šlo krásně vidět, že ke kontaktu dokonce ani nedošlo.

07.02.2020, 15:03
Tarja Molkovicz

Já si právě naopak myslím, že o něm vůbec nevěděl a Capa tam do něj vletěl jak tank bez jakéhokoliv úmyslu hrát míč, takže by to měl být jasný faul. Být to naopak, tak se nic jiného neřeší.:) Rozhodčí to ale celkově nezvládal (na obě strany), to už mě ani nepřekvapuje.:))

07.02.2020, 18:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat