PŘESTUPOVÉ SPEKULACE: BOJ O RABIOTA A GOMES ZA DYBALU?

PŘESTUPOVÉ SPEKULACE: BOJ O RABIOTA A GOMES ZA DYBALU?

Všichni to známe, s blížícím se koncem sezóny a v klidnějším období reprezentační pauzy se s přestupovými spekulacemi roztrhává pytel. Pokusíme se přinášet vám aktuální informace o tom, co se kde šustlo, která tetka co povídala či co si štěbetají vrabci na střeše. Nezapomeňte, ve finále jsou to pořád jenom spekulace a mnohdy může jít o pouhý výplod fantazie některého z novinářů. Ale na druhou stranu, na každém šprochu...

25. března 2017

Gomes za Dybalu?

Podle italských médií se Barcelona snaží zvýšit své šance na získání Dybaly tím, že by v rámci transakce nabídla Juventusu Andrého Gomese. Portugalskému reprezentantovi se zatím v Barceloně tolik nedaří, připojil se k ní v loňském létě a smlouvu má do roku 2021.

Boj o Rabiota

Podle Le10Sport ze Barcelona zapojila do boje o záložníka PSG Adriena Rabiota, o kterého má zájem i Arsenal, Chelsea či Juventus. Francouzského reprezentanta už dříve sledovaly kluby jako AS Řím, AC Milán a Tottenham, v Paříži má smlouvu do roku 2019. K jeho získání by prý postačila nabídka kolem 25 milionů euro.

24. března 2017

Bartomeu se setkal s Pochettinem

Podle deníku SPORT měl prezident Barcelony s Mauriciem Pochettinem schůzku v restauraci v centru Barcelony, což by mohlo naznačovat, že současný trenér Tottenhamu by se mohl stát nástupcem Luise Enriqueho.

Sám Bartomeu se od spekulací ohledně nového trenéra drží stranou, média si však setkání ihned spojila s tím, že Pochettino je horkým kandidátem.

Barcelona sleduje Davinsona

Mladý obránce Ajaxu Davinson Sanchez zaujal skauty Barcelony už dříve a loni v létě prý došlo i k vyjednávání ohledně smlouvy. Podle deníku SPORT se však vedení klubu s agentem hráče  rozcházelo v představách o výši platu a potenciální roli hráče.

Raul Sanllehi nyní využil dobrého přátelství se sportovním ředitelem Ajaxu, Marcem Overmarsem. Podle všeho jej požádal, aby při jakýchkoliv změnách ohledně hráčovy situace nejprve informoval Barcelonu.

Barcelona společně s Chelsea nahání Dybalu

Barcelona je připravena bojovat o přestupový cíl Chelsea Paula Dybalu. Střelec Juventusu jedná s italským klubem o novém kontraktu a Stará dáma doufá, že se ji podaří dosáhnout dohody. To však nezastavilo kroužení ostatních klubů nad argentinským reprezentantem.

Podle Munda Deporitva se Barcelona přidala do závodu o Dybalu a sám hráč je prý přesunu na Camp Nou nakloněn. To se však nezdá tak reálné, Juventus prý Paulovi nabídne pořádné zvýšení platu a slavné číslo 10, které nosili takoví hráči jako Del Piero či Michel Platini.

Mahrez opět mezi přestupovými cíly Barcelony

Katalánci se o křídelníka Lišek pokoušeli už minulé léto, nebylo však možné dohodnout se ne ceně, Leicester jej totiž označil jako neprodejného.

Alžířan se toto léto možná ocitne na přestupovém trhu a Barcelona je v pozoru. V minulé sezóně byl Mahrez klíčovým hráčem Leicesteru, letos už se mu však tolik nedaří. Jednání jsou proto možná a sám hráč by si na Camp Nou rád zahrál.

Mahrez je s Barcelonou v kontaktu už několik měsíců a klub ví, že by k jeho získání potřeboval 35 až 40 milionů euro. Šlo by o kvalitní posilu na křídlo, Mahrez dokáže vyhrávat souboje 1 na 1 a má parádní techniku.

Válka o Mbappeho

Kylian Mbappe se dostal do hledáčku předních klubů Evropy, které se o jeho získání budou v létě pokoušet. Talentovaný mladík překonává rekordy Thierry Henryho a svými posledními výkony proti Manchesteru City jen upoutal ještě větší pozornost.

Monaco se bude snažit vycházející hvězdu udržet a pokud se jí to nepodaří, zájemci by museli vysázet pořádný balík peněz. PSG to zkoušelo se 70 miliony eur, bylo však rázně odmítnuto a zvažuje navýšení na 90 milionů. Podle rádia Cadena COPE zvažuje Manchester United nabídku v hodnotě 110 milionů, Monaco však prý požaduje 150!

Arsene Wenger prohlásil, že Mbappe by "mohl být dalším Henrym." Barcelona celé dění sleduje, uvědomuje si však, že čelí ohromné konkurenci,

23. března 2017

Barcelona kontaktovala Isca

Střední záložník Realu Madrid prý dostal nabídku od Barcelony, alespoň to tvrdí Diego Torres, novinář z El País. Iscův kontrakt končí v červnu 2018 a Barcelona nechce, aby jej s Realem prodloužil.

Torres tvrdí, že Barcelona Iscovi nabídla 20 milionů euro jako jakýsi "poplatek za podpis", který se rozloží do pětiletého kontraktu, pokud bude středopolař souhlasit s přesunem do Katalánska.

V Madridu jsou prý naštvaní, že Isco nepodepíše novou smlouvu. Hráč, který nepatří do základní jedenáctky Zinedina Zidana, není ochotný prodloužit a myslí si, že by jinde dostával více herního času. Toho chce dosáhnout, protože chce být součástí týmu Julena Lopeteguie na Mistrovství světa 2018 v Rusku. Jde o složitou situaci a pokud se Barceloně podaří prosadit svou, Isco nejspíše zavítá na Camp Nou.

Verratti je k mání?

Agent Marca Verrattiho Donato di Campli možná umístil svého klienta na přestupový trh. O hvězdu PSG má zájem mnoho klubů včetně Barcelony a nyní to vypadá, že Verrattiho zástupce by jej rád dostal z Paříže.

"Situace je velmi komplikovaná," vysvětloval Di Campli. "Má dlouhodobý kontrakt do roku 2021. Chce triumfovat s PSG a s tím PSG, jaké je teď, triumfovat nemůže."

"Marco musí přemýšlet, jestli vydělávat hodně a být šampionem nebo vydělávat hodně a nebýt šampionem. Není to otázka peněz, protože by mohl vydělávat stejně kdekoliv jinde. Jasné však je, že pokud Verratti opustí PSG, půjde do jiného evropského velkoklubu."

Vitolo chce do Barcelony

Vitolo je zpět v hledáčku Barcelony. Podle deníku Marca je nynější hráč Sevilly na seznamu přestupových cílů Roberta Fernándeze. Vitolo nedávno prodloužil kontrakt do června 2020, ale dobré vztahy mezi Sevillou a Barcelonou by mohly usnadnit případné jednání.

Pravý křídelník, který je nyní na srazu španělského národního týmu, je pro Barcelonu velice zajímavou možností. Katalánci chtějí posílit pravou stranu, Vitolo je však všestranným hráčem, který je schopný zahrát i nalevo.

Vitolova výkupní klauzule činí 40 milionů euro, vyjednávání by ji však mohlo snížit. Deník Marca se Vitola vyptával na zájem Barcelony a jeho odpověď zněla jasně: "Kdo by nechtěl být spojován s velkým klubem ve Španělsku? Bylo by to moc hezké. Často slyšíte mnoho jmen, ale ve finále nevíte, co se stane. Jsem klidný, protože v Seville to mám hodně rád. Jednají se mnou velice hezky a nyní je mi zde dobře."

Deulofeu o své budoucnosti

Gerard Deulofeu je spojován s návratem do Barcelony, která by jej mohla získat za 12 milionů euro. Španělský reprezentant k tomu řekl: "Je to skvělý klub, ale kdybych myslel moc dopředu, mohl bych se zmýlit. Je hezké slyšet dobré zprávy, ale důležité je myslet na současnost. Přemýšlet moc dopředu je špatná cesta."

Zároveň ještě pochválil svého bývalého kolegu z Barcelony: "Pochybovat o Iniestovi by bylo těžké. Měl jsem tu možnost s ním trénovat a hodně jsem se toho naučil. Být po jeho boku je čest."

Barcelona je jen krůček od získání "nového Sergia Busquetse"

Střední záložník Josep Cavalera z Nastice, který v sobě má obrovský potenciál a brzy dosáhne 18 let, by měl s klubem podepsat dlouhodobou smlouvu. Mělo by jít o jeden z nejdůležitějších podpisů v mládežnických týmech.

Mezi kluby a hráčem existuje dohoda a Barcelona jedná rychle, protože ví, že o hráče má zájem více klubů La Ligy. Cavalera hraje na pozici pivota a svou hrou připomíná Sergia Busquetse. Technický tým Barcelony doufá, že mladík bude kráčet ve šlépějích současné hvězdy záložní řady.

Cavalerovi bude na konci sezóny 18 a nejspíše se připojí přímo k rezervnímu támu. V této sezóně nastupoval za Nastic B a za áčko si zahrál v Katalánském poháru. Hráč zaujal i Real Madrid či Valencii, Barcelona však byla úspěšnější.

Arsenal si vybral ze záložní řady Barcelony

Arsenal je podle The Times připraven v létě zaplatit 25 milionů liber za Ardu Turana.

Dembélé opět na scéně

Sportovní ředitel Barcelony Robert Fernández považoval loni v létě za klíčovou posilu Ousmane Dembélého, který měl doplnit trojzubec MSN. Ten však Barcelonu odmítl s tím, že vysedávání na lavičce by zabrzdilo jeho rozvoj a rozhodl se pro přestup do Borussie Dortmund.

Tam teprve devatenáctiletý křídelník předvádí úchvatné výkony, které jej podle deníku Mundo Deportivo opět dostaly na seznam přestupových cílů Barcelony. Změna systému totiž posunula Messiho do pozice rozehrávače, čímž se otevírá prostor pro Dembélého, který by mohl nastupovat na pravém křídle. Barcelona by však musela přijít s pořádnou nabídkou, aby měla šanci na úspěch, německý klub se vyrůstající hvězdy jistě nebude chtít vzdát.

 


Zdroje: sport-english.com, talksport.com, mundodeportivo.com, transfermarketweb.com



Diskuze

Isca by som v 2018 zadarmo bral s uplnym pokojom na srdci

23.03.2017, 09:39

Kdo by si Isca v Barceloně nepřál, ale myslím, že je jeho příchod nereálný, protože by musel ještě další rok zůstat v Realu a tím by se jeho porce minut strávených na hřišti ještě mnohem více zmenšila.

23.03.2017, 11:41

Ja jsem to rikal hned ze by Messi mel hrat pod hrotem

23.03.2017, 11:52

Ten Isco by byl kontraproduktivní přestup. Isca už jsem chtěl, když hrál v Malaze. Verratti s PSG si myslím, že nepůjde. Je to jejich hvězda.

23.03.2017, 21:31

Isco by byl skvělý nástupce Iniesty. A Mahrez by byl velice zajímavý v systému 3-4-3 na pravé straně zálohy.

24.03.2017, 09:57

Mbappe....Futuro ballon d'or smileysmiley

24.03.2017, 16:29

Isco ne. Vždyť je hrozně přeceňovaný a ke všemu ještě idiot. Dybala by byl sen, ale pochybuju, že to vyjde. To by byl asi hodně drahý nákup. Verrati by byl taky super, ale zase je furt zraněný. Mahrez je doufám vtip. Hráč jedné sezony.

24.03.2017, 16:57
zaky94 JazzCat

Tak zrovna Mahrez jeden z mála co si dokáže držet pravidelně slušný výkony v Leicestru.

25.03.2017, 14:19

Příští rok: Stegen - Bellerin Pique Umtiti Alba - Verrati Busquests Iniesta - MSN (Cillessen Roberto Masch Digne Denis Arda Dybala) smileysmileysmiley

25.03.2017, 19:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat